top of page

Beleven

De Antwerpse Kempen zijn ideaal voor een fijne vakantie in de natuur. Je vindt er uitgestrekte bossen, parelwitte zandstranden, attracties voor kinderen en lekkere terrasjes voor de ouders, met streekbieren bij de vleet. Maar er zijn ook verrassende stadjes, met veel cultuur, begijnhoven en abdijen!
cycling.jpg

Fietsen

Ons huis ligt op nog geen kilometer van het dichtstbijzijnde fietsknooppunt.

 

Het knooppuntennetwerk omvat meer dan 2800 km aan mooie en veilige fietsroutes. Met behulp van een fietskaart of fietsrouteplanner stippel je zelf je tocht uit. 

Een korte trip met de kinderen, een ontspannen ritje met vrienden of een stevige dagtocht, het kan allemaal.

Onderweg kan je genieten van één van de vele terrasjes, of misschien smullen van een artisanaal ijsje bij een boerderij.

zammelsbroekwandeling.jpg

Wandelen

In Geel en de omliggende gemeenten vind je een grote variatie aan natuurgebieden waar het heerlijk is om te wandelen.

 

De twee riviertjes Grote en Kleine Nete meanderen door een landschap van zandduinen, heide- en moerasgebieden en uitgestrekte bossen. Verspreid tussen akkers en weiden liggen her en der kleine dorpjes, waar er steevast een cafeetje te vinden is dat de lokale streekbieren schenkt.

Talloze wandelroutes doorkruisen de streek en bovendien is er ook een knooppuntennetwerk waarmee je zelf je eigen perfecte wandeling uitstippelt.

kids-playing.jpg

Voor de kinderen

De Kempen houdt van kinderen!

Wat dacht je van een bezoek aan Bobbejaanland, één van de grootste pretparken van het land? Of bezoek eens de Olmense zoo.

Bij mooi weer kan je heerlijk gaan zwemmen en ravotten in het Zilvermeer, of zonnebaden op het parelwitte zandstrand. 

Ook een kanotocht in een echte Canadese kano op de Kleine Nete is meer dan de moeite waard.

Als het weer het af laat weten, kan je terecht in één van de indoor speeltuinen in de buurt. Of je kan de hele familie verwennen met een bezoek aan een subtropisch zwembad met glijbanen.

Cultuur

 

Geel heeft zijn eigen verhaal en werd al in de twaalfde eeuw vermeld in geschriften. Om meer te leren over de geschiedenis van Geel kan je terecht in het Gasthuismuseum.

In de Kempen staan eeuwenoude kastelen en abdijen tussen het groen verscholen. Er zijn in de stadjes nog begijnhoven te vinden, die erkend zijn als UNESCO werelderfgoed.

Maar ook aan meer hedendaagse cultuur is er geen gebrek, de culturele centra in Geel en de omliggende gemeenten bieden een gevarieerd programma aan, en brengen geregeld originele en vernieuwende kunstconcepten, soms op verrassende locaties.

gasthuismuseum.jpg
sint-amandskerk.jpg

Uit in Geel

Geel staat bekend als een bruisende stad! Op het gezellige marktplein vind je talloze café's en restaurants voor een natje en een droogje. Bij mooi weer kunnen de kinderen er spelen in de waterfontein, terwijl de ouders een oogje in het zeil kunnen houden vanop een terras.

Elke zaterdag is er een grote antiek- en rommelmarkt, waar je ook producten van de plaatselijke landbouwers rechtstreeks van de producent kan kopen.

Er is altijd wel wat te doen in Geel! In de zomermaanden zijn er elk weekend gratis openluchtconcerten, er zijn talloze festivals, streekproductenmarkten, een food-truck festival, kortom, teveel om op te noemen...

bottom of page